Mangel på nødhjælps-indsamlere i hele landsdelen

På søndag er det Folkekirkens Nødhjælp’s store indsamlingsdag, men i flere byer i midt- og vestjylland, kniber det med at finde frivillige indsamlere.

Når den store landsindsamling går i gang på søndag, så bliver der ikke helt så mange indsamlingsbøsser som forventet. Det har nemlig været yderst svært at få frivillige til at melde sig, og derfor er både Struer, Holstebro, Herning og Ikast-Brande ude med riven, for at lokke flere til.

- Folk skal til gymnastikopvisninger, mosters fødselsdag og alle mulige lignende ting. De har andet at tage sig til. Og så tror jeg også, at folk måske føler at der er lidt pres på dem. Skal vi nu samle ind igen? Der har jo lige været det store fjernsynsshow, og den slags. Jeg læste et sted, at der var 13 indsamlinger på landsplan sidste år. Det er lidt for tit, synes nogen måske, siger Flemming Nyholm, der er ansvarlig for indsamlingen i Nørreland Sogn til Aoh.dk.

I Holstebro og Struer mangler der frivillige til godt 100 ledige ruter. En udvikling, der bekymrer Flemming Nyholm.

Håber flere melder sig
Det er landets 1350 kirkesogne, der sender frivillige indsamlere på gaden, men også i Herning og Ikast-Brande ser det lidt sort ud med frivilligheden. Tilsammen mangler de to byer lige nu 220 indsamlere.
Indsamlingsleder hos Folkekirkens Nødhjælp, Loa Bendix, undrer sig over, hvor de frivillige hænder bliver af, netop som situationen ude i verden er særligt alvorlig.

- Det er lang tid siden det har set så slemt ud i verden, som det gør lige nu, med sultne i Afrika og masser af flygtninge. Der er mange ting man kunne gå på gaden for. Måske er der en mæthed blandt danskerne i forhold til det. Der er så mange ting, så hvad skal det hjælpe? siger Loa Bendix til Aoh.dk.

Årets nødhjælpsindsamling går til kvinder og deres familier i blandt andet Jordan, Libanon og Tyrkiet.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Samfund.