Mange nye friskoler

I dag var det sidste frist for at søge om at oprette en friskole. Og det har mange gjort. Undervisningsministeriet har fået ansøgninger fra 63 skoler. Ti af dem er her fra landsdelen.

Bare i Thisted kommune er der ansøgt om at oprette fire friskoler næste år. Kommunen har bebudet at de skal spare penge, og det fik for nyligt massevis af mennesker til af demonstrere. De frygter, at lokalsamfundene vil visne og svinde ind.

Det samme billede tegner sig i Fasterholt ved Herning.

- Vi er bange for at byen ender som en soveby, hvis den ikke har en skole. Og så er det ikke særlig attraktivt at flytte hertil, siger Jeanette Laursen, der er med i skolebestyrelsen på den nuværende Fasterholt Skole.

Sidste år fik undervisningsministeriet 25 ansøgninger, så der er altså tale om en markant stigning. Dog var det kun otte friskoler, der blev oprettet sidste år.

De ti skoler der ønsker at være friskoler næste år, er:

- Vellev Skole, Favrskov- Vind Friskole, Herning- Fasterholt Friskole, Herning- Herrup Friskole, Holstebro- Ejsing - Egebjerg Friskole, Holstebro- Vorupør Friskole, Thisted- Klitmøller Skole, Thisted- Sennels Friskole, Thisted- Hillerslev Skole, Thisted- Simested Friskole, Vesthimmerland

Se hele listen her


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Uddannelse.