For mange køber hælervarer

Hæleri er et problem, som vokser sig større og større. Tal fra Justitsministeriet viser, at hver femte dansker der får tilbudt stjålne varer, siger ja. Den udvikling får tyvene til at begå flere indbrud.

I uge 44 og 45 sætter Midt- og Vestjyllands Politi fokus på hæleri. Det gør de blandt andet fordi, at det er et stigende problem. Tal fra Justitsministeriet viser nemlig, at hver fjerde dansker har fået tilbudt stjålne varer. Hver femte af dem endte med at købe de stjålne varer.

Og den udvikling er et problem. Ifølge politiet, så får det nemlig tyvene til at begå flere indbrud. Ofte arbejder tyvene nemlig på bestilling, og hvis man køber en stjålet vare på nettet, så kan man være med til at sende tyven ud til næste indbrud.

Stort mørketal

Siden 2008 er antallet af anmeldelser om hæleri mere end fordoblet. Men politiet formoder, at der findes et stort mørketal, som de ikke har kendskab til.

- Der er jo ikke nogen, der er interesserede i at anmelde hæleri. Det vil sige, at når der er en anmeldelse om hæleri, så er det noget politiet selv støver op. Hverken den der køber eller sælger er interesserede i at fortælle politiet, at det er det man gør, siger vicepolitiinspektør Kell Svenningsen fra Midt- og Vestjyllands Politi.

I grove tilfælde af hæleri kan staffen være helt op til 6 års fængsel. Men normalt straffes man med bøde på op til 10.000 kroner eller fængsel i op til halvandet år.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien 112.