Mand amok med jagtgevær

En nytårsfest i Kvorning udviklede sig dramatisk, da en 45-årig mand blev så sur over at være blevet smidt ud fra festen, at han gik hjem og hentede et haglgevær.

En 45-årig mand fra Kvorning blev i eftermiddag varetægtsfængslet i fire uger sigtet for drabsforsøg og overtrædelse af våbenloven, efter han i aftes skød gennem døren til en kammerats hus.

Ville ønske godt nytår

Manden havde nytårsaften haft gæster hjemme hos sig selv, men ville ved 01-tiden ønske sin kammerat 100 meter længere henne ad vejen godt nytår. Her kom han op at toppes med en anden gæst og blev bedt om at forlade festen. Det ville han ikke, men blev til sidst smidt ud. Det blev han så vred over, at han gik hjem og hentede et jagtgevær, som han affyrede gennem glasdøren til kælderen, hvor kammeraten og hans nytårsgæster opholdt sig.

Ville ikke dræbe

Den 45-årige mand forklarede i retten, at han havde været påvirket af alkohol og kokain, og at han ikke havde til hensigt at dræbe nogen.- Jeg ville bare give ham en lille forskrækkelse og fortælle ham, at han ikke skulle opføre sig sådan, forklarede den 45-årige i retten om skyderiet ind gennem døren til kammeratens hus. Manden fortalte i retten, at han var sikker på, der ikke stod nogen umiddelbart bag glasdøren, så han nægter at have bragt kammeratens eller andres liv i fare. Men til politiet har vidner forklaret, at de var så tæt på døren, at de kunne se den 45-årige skyde. En gæst blev ramt af glasskår fra døren og mærkede luftsuset fra skuddet.

Arvet gevær fra far

Den 45-årige har ingen våbentilladelse. Han forklarede i retten, at han for år tilbage arvede haglgeværet og ammunitionen fra sin far, men at det er første gang, han har brugt geværet. Manden fortalte i retten, at han og kammeraten har kendt hinanden i 20-25 år, og at de omgås til daglig som gode venner. Under dommerens opsummering af hans forklaring, lukkede han flere gange øjnene og tog sig til hovedet.

Den 45-årige kærede varetægtsfængslingen til landsretten.

 


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien 112.