Mærkedag på TV MIDTVEST: Ti år siden Finn Fjernbetjening lovede ny TV-kanal til midt- og vestjyderne

20. januar 2012 fik TV MIDTVEST egen TV-kanal, der lige siden har sendt masser af programmer, nyheder og debatter.

Alle var spændte, og det var en stor mundfuld, da TV MIDTVEST for ti år siden fik egen kanal og dermed ikke længere var afhængig af sendetiderne på TV 2.

Et medieforlig på Christiansborg havde tildelt de otte TV-regioner en helt ny spillebane – de havde nemlig hver fået deres helt egen TV-kanal.

quoteSelvom jeg var godt pakket ind, og det er mange år siden, så spørger folk stadig: ”Er det ikke dig, der var indeni Finn Fjernbetjening?”

Karl Erik Lørup, journalist, TV MIDTVEST

TV MIDTVEST opfandt TV-darlingen, Finn Fjernbetjening, og han lovede alle meget mere gratis TV. Den første store opgave var at få midt- og vestjyderne til at finde den nye kanal.

- Selvom jeg var godt pakket ind, og det er mange år siden, så spørger folk stadig: ”Er det ikke dig, der var indeni Finn Fjernbetjening?” Så Finn Fjernbetjening bed sig fast – og det gjorde kanalen også, siger journalist Karl Erik Lørup, der også blev en af hovedkræfterne bag reportageserien Frisk Fredag.

Siden er det gået stærkt. Et utal af nye programmer har set dagens lys i de ti år, og TV MIDTVEST fik også mulighed for at rykke ud og sende timevis af live-TV fra spændende arrangementer som for eksempel Landsskuet, Kulturmødet på Mors, VM i Middelalderkamp på Spøttrup Borg og Frisk Fredag.

quoteFor os er det væsentligste at være en vigtig del af midt- og vestjydernes hverdag og fortælle de historier, der optager dem og gør dem stolte af at bo i landsdelen.

Lone Sunesen, direktør, TV MIDTVEST

Når stationen nu kunne råde over egen kanal, var der mulighed for at være meget mere til stede de steder, som ellers ikke har fået så meget opmærksomhed på TV.

Nogle af programmerne på kanalen er lavet i studiet, for eksempel Overtrådt, Krydsfelt og Klog På. Og så var der Dejlige Dyr, hvor studievært Dan Sørensen inviterede dyreglade midt- og vestjyder i studiet.

4:40
Dan Sørensen inviterede et utal af gange dyreglade midt- og vestjyder i studiet.

Der har også været koncepter, hvor seerne blev inviteret til at møde op og være med. Programmet Hypnotisøren fra Skive, som også bød på et live-show, fik rigtig mange til at kigge med.

1:01
Programmet "Hypnotisøren fra Skive" bød på et live-show, og fik rigtig mange til at kigge med.

- Vi er en lille spiller i forhold til TV 2 og DR, men for os har det betydet meget at kunne producere mere, lege og gøre os dygtigere. Og det indenfor alle genrer: Live, dokumentar, debat og også med meget anderledes projekter som for eksempel at sende live fra storkereden ved Bækmarksbro, siger programchef Kirsten Axelsen og tilføjer, at det også er en stor glæde, at TV MIDTVEST har kunnet fortælle Midt- og Vestjyllands historie i en række forskellige serier.

3:08
"Vikingernes Virkelige Verden" er en af de historiske serier, som flere gange er blevet vist på TV MIDTVEST's egen kanal.

Mange af de programmer, der kan ses i det regionale program 19.30, har sit udspring på kanalen. For eksempel Fangstgaranti, Fotovognen, Hartmeyers Midsommerfest og Brokholdet - for blot at nævne nogle.

- For os er det væsentligste at være en vigtig del af midt- og vestjydernes hverdag og fortælle de historier, der optager dem og gør dem stolte af at bo i landsdelen, siger direktør, Lone Sunesen, TV MIDTVEST.

Hvis du har fået lyst til at gense nogle udvalgte programmer fra de seneste ti år, så har vi samlet en række af dem på vores hjemmeside og på TV MIDTVEST Play.