Mælkepriserne styrtdykker - igen

Prisen på mælk falder med 28 ører pr. liter. Det kommer til at ramme mange landmænd hårdt.

Det bliver mere og mere udfordrende at være mælkebonde i Danmark. De danske mælkepriser er gennem det seneste år faldet markant som følge af EU's ophævning af mælkekvoterne sidste år. Nu forudser landbrugstænketanken SEGES, at priserne vil tage endnu et dyk.

Vi bliver nødt til at fortsætte til vi ikke kan mere.

I følge prognosen vil prisen falde fra 2,40 kroner til 2,12 kroner pr. liter. De nye forventninger rammer de i forvejen hårdt pressede mælkebønder.

- Vores mælkeproducenter har det utrolig hårdt efterhånden. Det, vi har været igennem, det svarer til et mareridt, der også er der, mens vi er vågen, siger formand for Landbo Limfjord, Claus Clausen.

Overproduktionen skal væk

En af de ramte landmænd er Rich Van Heesch fra Trandum ved Skive.

- Det har været svært i lang tid nu, og det ser ikke bedre ud fremadrettet, så vi kan ikke gøre andet end at gøre vores bedste. Vi bliver nødt til at fortsætte til, vi ikke kan mere, siger Rich Van Heesch. 

Claus Clausen peger på, at der lige nu er en overproduktion af mælk på fem procent, og prisen bliver ikke bedre, før den er bragt væk. Han håber snart på, at det sker. 

- Det, der er problemet lige nu, det er, at det psykiske pres er så stort, når man til hverdag ikke ved, om man er købt eller solgt, siger Claus Clausen.