Lummervarm weekend med risiko for torden

Den varme luft har slået lejr over Danmark, som kan se frem til varme dage og lune nætter.

Frem til midten af denne uge har sommervejret ikke levet op til forventningerne for en juli måned, men nu er det tid for revanche. Onsdagen og torsdagens fine sommervejr fortsætter de kommende dage, lyder det fra Lars Henriksen, vagthavende meteorolog ved DMI. Nogle steder kan det blive op til 28 grader varmt, og der er lune aftener og nætter i vente.

quoteNogle steder kan det blive op til 28 grader varmt, og der er lune aftener og nætter i vente.

Lars Henriksen, vagthavende meteorolog ved DMI.

- Det bliver en rigtig varm weekend, men som i de foregående dage med lokale variationer. Og igen vil den østlige del af landet få mere sol end Jylland og Fyn. Gennemgående vil temperaturerne ligge mellem 20 og 25 grader, men lokalt måske helt op til 28 grader. Da det også er lidt fugtigt, kan det godt komme til at føles en smule trykkende eller lummervarmt. Også fordi der kun kommer en svag til jævn vind, siger Lars Henriksen.

 

Varme nætter
Det er varm luft fra Syd- og Mellemeuropa, der strømmer op over landet. Og da et højtryk er ved sig bide sig fast over Skandinavien, bliver den varme luft liggende.
- Vi får også nogle varme aftener med op til 23 grader samt lune nætter med mellem 13 og 18 grader, siger Lars Henriksen.

Enkelte regnbyger, måske med torden, kan dukke op, fordi den varme luft ikke er helt stabil.
- Fredag eftermiddag kan det især være Jylland, der får nogle byger. Og måske kan noget havgus ude ved vestkysten drille. Der ligger fredag lav tåge ude i Nordsøen, siger Lars Henriksen.

Lørdag bliver det op til 27 grader. Ved kysterne noget køligere og igen er solchancerne størst østpå, mens risikoen for enkelte regnskyl er størst mod vest. Søndag bliver tør og med sol til de fleste.

/ritzau/


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Vejr.