Lovændring: Nu må kroer bruge kongekronen

Kristian Pihl Lorentzen har kæmpet for kroers ret til at bruge kongekronen i deres logo. Torsdag vedtog Folketinget en lov, der giver dem ret til det.

Det er en stor dag for MF’er Kristian Pihl Lorentzen (V). I mange måneder har han kæmpet de danske kongeligt privilegerede kroers kamp for at få lov til at bruge kongekronen i deres logo. Torsdag vedtog Folketinget en lovændring, der giver dem retten. Alle partier stemte for lovændringen, som har været en principiel sag for Venstre-politikeren.

- Jeg er utrolig glad for, at vi har afsluttet en total absurd sag. Jeg har arbejdet med den i mange timer, for det har været en vigtig og principiel sag for mig, siger Kristian Pihl Lorentzen.

Jeg har arbejdet med den i mange timer, for det har været en vigtig principiel sag for mig.

For to år siden fik de kongeligt privilegerede kroer et brev fra Rigsarkivet om at fjerne de kroner, de bruger i blandet andet deres logoer. Det skulle ske inden 1. januar 2015, og det var til trods for, at kroerne havde båret kronerne i årevis på det tidspunkt.

- Sagen har været vigtig for mig, fordi det er princippet i, at man vil retsforfølge arbejdssomme kromænd for sådan noget pjat. Derudover er det vigtigt at værne om et vigtigt stykke dansk kulturhistorie, som det her er, siger Kristian Pihl-Lorentzen.

Ikke mere klapjagt

Hos Grønhøj Kro ved Viborg, som er en af de kongeligt privilegerede kroer, har man lige fået nyheden om lovændringen.

- Vi er glade for, at det er kommet så langt, som det er.  Det er et stort skridt på vejen, så de ikke laver en klapjagt på os igen, siger Gregers Laigaard, der er ejer af Grønhøj Kro.

Han fortæller, at kroerne nu skal ind og nærlæse, hvad lovændringen helt specifikt giver tilladelse til.

- Jeg synes, det er godt, at de brave kromænd har holdt ud så længe, siger Kristian  Pihl-Lorentzen.  


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Politik.