Løkke tager fiskeriet fra Esben Lunde

Statministeren har taget fiskeriet fra Esben Lunde Larsen. Det sker efter lang tids kritik af ministeren for fiskeri og inden bebudet samråd på torsdag.

I kølvandet på sagen om kvotekonger bliver Esben Lunde Larsen (V) frataget sit område som fiskeriminister.
    
Fiskeriområdet overføres fra miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) til Karen Ellemann (V), der i dag er minister for ligestilling og nordisk samarbejde.
    
Det oplyser Statsministeriet.
    
Det er der to grunde til ifølge statsminister Lars Løkke Rasmussen (V).
    
- For det første har det vist sig, at forvaltningen af de såkaldt omsættelige fiskekvoter igennem en årrække ikke har været tilfredsstillende, og det er jeg nødt til at tage bestik af.
    
- For det andet er fiskeribranchen stærkt udfordret af brexit, fordi den lander store mængder fisk i britisk farvand, siger han i en pressemeddelelse. 

Over sommeren har sagen om de såkaldte kvotekonger kørt. Det er betegnelsen for en lille gruppe magtfulde fiskere, som sidder tungt på deres kvoter.

Fiskeriområdet er overført ved kongelig resolution til Karen Ellemann, der fremover vil være minister for fiskeri og ligestilling og minister for nordisk samarbejde.

Samråd på torsdag

Efter planen skulle Esben Lunde Larsen have været i samråd på torsdag. Med rokaden håber statsministeren øjensynligt at bedre forholdet til oppositionen. 

- Endelig håber jeg, at vi nu kan genstarte samarbejdet om reguleringen af dansk fiskeri med Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg, der i den seneste tid ikke har været tilstrækkeligt tillidsfuldt, udtaler statminister Lars Løkke Rasmussen i en pressemeddelelse udsendt af statsministeriet.

 

I følge TV2's politiske redaktør Anders Langballe kommer fyringen af Esben Lunde Larsen som fiskeriminister i et forsøg på at rense luften mellem DF og regeringen. 

 

 

 


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Politik.