Løkke-sag koster medlemmer

Flere af Venstre største lokalforeninger har indtil videre helt opgivet at hverve nye medlemmer.

Mens Venstre forsøger at vriste sig fri af formand Lars Løkkes Rasmussens seneste bilagssag, melder partiets medlemmer sig ud i hobetal. Selv i partiets midtjyske kerneland, skriver Politiken.

I en stribe centrale venstrekommuner beretter partiforeningerne, at de alene den seneste uge har vinket farvel til medlemmer - nogle steder er hvervningen helt sat på standby.

- Der er kommet udmeldelser, og det koster medlemmer. Det giver sig selv. Der er ingen tvivl om, at dette ikke er en vindersag for Venstre, siger Ringkøbing-formand Jens Nicolai Vejlgaard, der sidder i partiets forretningsudvalg, til Politiken.

Midtjylland rummer nogle af oppositionspartiets største lokalforeninger i landet. Og i Herning med 1200 V-medlemmer mærker formand Christian Aagaard også frafaldet.

- Det koster os da medlemmer. Vi kan høre af folks refleksioner, at nogle bare ikke kan med Venstre længere. Vi kan tale nok så meget til besindighed, siger han.

Partiforeningerne melder om en slags dobbelt straf, som sagen om dyre habitter, Mallorcatur og rygerengøring har påført partiet på medlemssiden. Ud over selve frafaldet har mange foreninger opgivet at hverve nye medlemmer for en tid. Det er tilfældet i Horsens.

- Vi har besluttet slet ikke at være proaktive med at tegne nye medlemmer i øjeblikket. Hvis folk henvender sig, må de da gerne være medlem. Det gør de bare ikke. Vi skal have sagen til at falde til ro, før vi begynder at tro på, at folk vil være med, siger Horsens-formand Per Svendsen.

Formanden for landets største Venstreforening i Varde, Lotte Højmark Mundt, appellerer folk til at blive og kæmpe.

- Jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at der ikke var medlemmer, der forsvandt. Det er ærgerligt, at man giver så hurtigt op, hvis der kommer modstand. Men der er jo ingen tvang, siger Lotte Højmark Mundt.

Langt de fleste lokalformænd vil ikke sætte præcist antal på frafaldet. I Randers er der tale om ti medlemmer, skriver Politiken.