Løkke: Ingen brugerbetaling foreløbig

Venstres formand vil indføre brugerbetaling – men det bliver tidligst efter to folketingsvalg.

Om det kommer til at koste penge at gå til lægen eller ej, har været et meget debatteret emne i og omkring venstre de seneste uger. Men nu slår Venstres formand fast, at danskerne vil kunne gå gratis til lægen, hvis partiet kommer til magten ved næste valg. Det siger han i et interview til Radio24syv.

- Venstre kommer ikke til, for eksempel, at indføre brugerbetaling på lægebesøg i næste valgperiode. Det kan jeg sige med sikkerhed, siger Lars Løkke Rasmussen.

Statsministerkandidaten gentager, at partiet ønsker en gennemgang af brugerbetalingen i sundhedsvæsnet, men at lægebesøgene i første omgang er fredet. Men ikke nødvendigvis lagt helt på hylden.

- Men at det så skulle betyde, at vi afskrev os muligheden for for eksempel at nedsætte et udvalg, der med klogskab kiggede på, hvordan er det egentlig, vi har skruet det sammen, fortsætter Løkke og stiller spørgsmålet:

- Kunne man forestille sig, at man kunne skrue det mere rimeligt sammen, skal man så ikke have en mulighed for at sige: Hvad med at underkaste det et kritisk syn og få det ordentligt analyseret med frihed til at foreslå forandringer og så gå til folketingsvalg igen og sige: Så gør vi det, siger Lars Løkke Rasmussen.

Tidligere har flere Venstre-profiler og -kandidater offentligt talt om mulighederne for brugerbetaling på lægebesøg.

Kissmeyer ønsker brugerbetaling

For 14 dage siden sagde Ikast-Brande Borgmester og folketingskandidat Carsten Kissmeyer (V), at han så et behov for brugerbetaling.

- Jeg synes jo, at man skal have penge op af lommen. Lad os eksperimentere med at sige, at vi skulle give en 100-krone-seddel, nøjagtigt ligesom man gør i de andre nordiske lande, når man besøger lægen, sagde Carsten Kissmeyer til TV Avisen den 15. marts 2015.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Politik.