Lokalt stortalent bag VM-storsejr

Skives venstre back Line Haugsted foldede sig ud på den helt store håndboldscene, da det danske U20-landshold bankede Frankrig ud af VM her til eftermiddag.

Det danske U20-landshold i håndbold har netop slået Frankrig med de overbevisende cifre 36-26. Skive-spilleren Line Haugsted var den helt store oplevelse og scorede ni mål på ni forsøg.

Danmark var på intet tidspunkt bagud i kampen, selvom det franske hold lagde ud med en mandsopdækning af playmaker Nadia Offendal. Men så tog andre bare over, og i særdeleshed gjorde Line Haugsted fuldstændig, som det passede hende.

Det lykkedes på intet tidspunkt for Frankrig at dæmme op for Skive-spillerens hårde og præcise skud fra distancen.

Ved pausen havde Danmark allerede punkteret spændingen totalt ved at være foran med 20-13, og den føring blev stille og roligt udbygget igennem anden halvleg. Efter 11 minutters spil af anden halvleg var stillingen således 28-17, inden den danske kontramaskine satte i gear midt i halvlegen og øgede føringen med 36-22, da der var seks minutter tilbage til slutfløjtet.

Kampens sidste fire mål blev scoret af Frankrig, men den danske semifinaleplads ved VM var aldrig i fare.

- Vi blev overraskede over mandsopdækningen af Nadia Offendal. Heldigvis gav det plads til blandt andre Line Haugsted, som spillede en helt fænomenal halvleg. I anden halvleg blev vi ramt lidt af, at vi fik tre udvisninger på kort tid, hvilket brød vores rytme, men til gengæld synes jeg, vores kontraspil bliver stærkere og stærkere, som turneringen skrider frem," lyder det fra landstræner Heine Eriksen.

Også venstrefløjen Julie Kjær Larsen fra Ringkøbing bidrog til sejren med fem mål.

Fredag spiller Danmark semifinale klokken 18.30 i Koprivnica. Modstanderen bliver vinderen af kampen mellem Rusland og Holland, som spilles senere.

Kampene kan følges på livestreaming på linket her.