Lokale brugser giver hurtigere internet til midt- og vestjyder

Flere lokale brugser i Midt- og Vestjylland har fået adgang til hurtigt fibernet, og det kan komme borgere til gode.

Foto: Scanpix / Mike Segar

Lokale brugser i Ringkøbing, Lemvig, Holstebro, Viborg og Herning får sat skub i net-hastigheden, og det kan betyde hurtigere internet til borgere i områderne.

Et samarbejde med dagligvarevirksomheden Coop og Nianet har sikret fibernet til 1.050 Coop-butikker i landets yderområder. Den hurtige forbindelse bliver leveret af lokale forsyningsselskaber, og fordi de også forsyner private husstande, er vejen til fibernettet nu blevet kortere for mange borgere.

- Vi glæder os i den grad over samarbejdet med Coop, både fordi vi fremtidssikrer it-infrastrukturen i butikkerne, men også fordi vi giver et kæmpe løft til yderområderne, som mange steder i dag plages af meget dårlig net-forbindelse, siger administrerende direktør i Nianet, Rasmus Helmich, i en pressemeddelelse.

Normalt sætter forsyningsselskaber først nøglen i gravemaskinen, når tilstrækkeligt mange i et område på forhånd har bundet sig til at købe internetforbindelser, fordi det er dyrt at grave kabler ned.

Aftalen glæder også kædedirektøren hos Coop, Jesper K. Andersen

- Det har stor betydning for fremtiden, at vi har mulighed for på sigt at tilbyde vores kunder og medlemmer mange nye løsninger, der vil gøre deres hverdag lettere. Det er en kæmpe gevinst for de lokalsamfund, der kan udnytte fordelene, fordi det gør området mere attraktivt for nye tilflyttere og erhvervsliv, siger Jesper K. Andersen i pressemeddelselsen.

Oversigt over Coop-butikker, der nu har koblet sig til fibernettet. Foto: Nianet