Lokal OL-atlet tilbyder sin hjælp til Corona-bekæmpelse

Maratonløber står klar til at blive en del af Corona-beredskabet, hvis det bliver nødvendigt.

For bare få uger siden lykkedes det Thijs Nijhuis at kvalificere sig til OL i Tokyo.

Ved et maratonløb i Sevilla løb han i mål i tiden to timer og 10 minutter, og det gav ham en billet til sommerens olympiske lege. Men nu er Viborg-løberen klar til at kaste sig ind i kampen mod coronavirus.

Thijs Nijhuis er nemlig ikke bare elitesportsmand. Han er også medicinstuderende, og hvis situationen spidser til, og der bliver brug for ham i sundhedsvæsenet, så er han klar.

- Jeg føler ikke, at jeg sætter OL på spil. Der er stadig fire-fem måneder til OL, og lige nu er det vigtigere, at vi kommer samlet igennem det her, end at vi bekymrer os om et OL langt ude i fremtiden, siger han.

Medicinstuderende hjælper allerede til i både Aarhus og København. Og det er Thijs Nijhuis altså også parat til. Også selvom han kan blive smittet.

- Problemet er jo ikke, om jeg bliver syg. Det skal jeg nok overleve, hvis det er. Problemet er jo, om vi smitter til de folk, der er i risikogruppen.

Vurdering fra løber: OL kan være i fare

Maratonløberen bor til dagligt i Aarhus. Men lige har han rykket løbetræningen til Klitmøller, hvor han befinder sig sammen med tre andre.

- Det er for at undgå flest mulige mennesker. En ting er at man jo kan holde sig indenfor. Men der er sikkert mange, der lige pludselig synes, at det er fint at løbe en tur i skoven eller gå en tur på gaden, og det kan man jo også godt, hvis man ikke stopper op og hilse på for mange.

- Men jeg ved jo heller ikke, hvem der går ind og ud af min opgang i forhold til, hvem der rører døren. Det er jo også en potentiel smittekilde. Så når man har muligheden, hvorfor så ikke gøre det, lyder det fra This Nijhuis.

OL i Tokyo skydes efter planen i gang den 22. juli og afsluttes den 9. august. Men med det nuværende udbrud af Coronavirus, der har ramt hele verdenen, kan Thijs Nihuis godt være i tvivl om, om alle anstrengelserne frem mod OL overhovedet bliver nødvendige.

- OL kan godt være i fare. Lige nu må vi bare håbe på, at dem der tager beslutninger omkring det, lige venter en måneds tid og ser, hvordan det forløber sig. Vi ser jo også, at det dykker i Kina. Så vi må se, slutter han.

Hør Thijs Nijhuis fortælle om det her.
Her kan du se et portræt af Thijs Nijhuis.
Tema

Coronavirus


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Sundhed.