Liberal Alliance står til at miste hver tredje vælger

​Det liberale parti står nu til 4,8 procent af vælgerne. Det giver samme antal mandater som Konservative.

Vælgerne fravælger Liberal Alliance, hvis man tror den nyeste meningsmåling, som Epinion har lavet for DR.

Det er et stort fald for Liberal Alliance, der i sidste meningsmåling fra august lå til at få 6,9 procent af stemmerne. Den nye måling giver dem en vælgerprocent på 4,8. Det svarer samtidigt til et fald fra ti til ni mandater.

Det skræmmer dog ikke Liberal Alliances landsformand, Leif Mikkelsen, der er valgt her i landsdelen. Det fortæller han til TV MIDTVEST.

- Der er mange meningsmålinger, og den eneste der tæller, det er den på valgnatten. Det koster at være i regering, men vi er fortrøstningsfulde. Der er ikke valg lige om hjørnet, siger han.

Om målingen

Samme størrelse som Konservative

Den nyeste meningsmåling giver et flertal til rød blok, men der er også gode nyheder til Det Konservative Folkeparti. De er gået frem til 5,0 procent af vælgerne, hvis der var valg i dag.

Leif Mikkelsen tror dog på, at Liberal Alliance vil klare sig godt igennem et folketingsvalg.

- Vi har den rigtige politik og klare mærkesager. I øjeblikket er vi i regering og kan derfor ikke kun blive kendt på vores egne mærkesager, men det er anderledes i en valgkamp. Sådan har vi før klaret os godt i en valgkamp, og det kommer vi til at gøre igen, siger han. 

Den nye meningsmåling


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Politik.