Liberal Alliance: Sælg de danske statsskove

Staten er ikke sat i verden for at drive skovbrug, mener miljøordfører Carsten Bach. Danmarks Naturfredningsforening afviser forslaget.

Sælg dele af de danske statsskove til private.

Sådan lyder et forslag fra Liberal Alliance forud for de forhandlinger om en ny naturpakke, der begynder efter påske, skriver Berlingske.

Partiets miljøordfører Carsten Bach mener, at et salg vil kunne skaffe flere penge til naturen end de 89 millioner kroner, der som udgangspunkt er afsat.

- 89 millioner er formentlig ikke noget, vi når så meget med, og derfor vil vi gerne hæve ambitionsniveauet. Vi foreslår, at man finansierer mere natur og øget biodiversitet ved blandt andet at omlægge statsskovbrug til privat skov ved simpelthen at sælge det. Alternativet kunne være at bortforpagte noget af det. Helt generelt mener vi ikke, at staten er sat i verden for at drive skovbrug, siger han til Berlingske.

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) vil ikke kommentere forslaget over for avisen, men Venstres miljø- og fødevareminister Erling Bonnesen er ikke afvisende.

Det er til gengæld præsidenten for Danmarks Naturfredningsforening, Ella Maria Bisshop-Larsen.

- Skovene tilhører os alle og giver os nogle værdier, som man ikke automatisk kan få, når de bliver private. Det er blandt andet, at man har adgang til dem på alle tider af døgnet, siger hun til Ritzau.

Ifølge Berlingske udgør de danske statsskove et areal på 1900 kvadratmeter, hvoraf de 1100 er decideret skov - resten er enge eller søer.

 


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Politik.