Ledige frygter løntilskud til flygtninge

Danske ledige frygter, at de bliver overhalet af flygtninge i jobkøen, hvis integrationsbonus bliver en realitet

Bo Wagener fra Ringkøbing er arbejdsløs og har svært ved at finde et job.

Han er meget frustreret over, at regeringen vil give en særlig integrationsbonus til de virksomheder, der ansætter en flygtning.

- Det er unfair konkurrence. Jeg synes, det er i orden, man gør et eller andet for at hjælpe flygtninge i arbejde, men at gøre det her, det er konkurrenceforvridende og forkert, siger han.

Gør noget for de danske arbejdeløse

Målet er at hjælpe flygtningene ud på arbejdsmarkedet. Men den hjælp er ikke rimelig for de ledige danskere, mener Bo Wagener.

- Nu kommer der så uheldigvis en masse flygtninge, og dem skal vi gøre noget for. Så er det ligesom om, at hele Danmark rejser sig og siger: Nu skal vi gøre noget! Den politik synes jeg godt, vi kunne have ført tidligere overfor de danske arbejdsløse, siger han.

Politisk uenighed

Bo Wagener bliver bakket af Dennis Flydkjær, der er folketingsmedlem for Dansk Folkeparti:

- Der er jo ikke lige konkurrence, når man sender den ene afsted med bonus på 20.000 kroner, mens den anden ikke får det, siger han.

Men sådan ser de ikke på det hos regeringspartiet Venstre. Her mener man ikke, at flygtninge og danske ledige kommer til at kæmpe om de samme job.

- Det er ikke konkurrenceforvridende. Det er ikke stillinger, som ellers ville have været besat af danske ledige, som bliver besat af flygtninge på specielle vilkår. Det er stillinger, som ellers ikke ville være blevet oprettet, som vi nu giver et incitament til virksomhederne for at oprette, siger Thomas Danielsen, der er folketingsmedlem for Venstre.

Samme holdning deler De Radikale:

- Jo flere der arbejder, jo flere penge bliver der tjent, og så kommer der flere job. Derfor er det en god ide, at mennesker, der er arbejdsløse kommer i arbejde, uanset hvad land de kommer fra. For det er med til at få endnu flere i arbejde, siger Andreas Steenberg, der er folketingsmedlem for De Radikale.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Politik.