Leasingbiler hitter som aldrig før

Det er blevet et hit at lease en bil i stedet for at købe en. Folk har fået øjnene op for fordelene ved det.

Det er blevet populært som aldrig før at lease en bil. Der kører fire gange så mange leasede biler i Danmark som for bare to år siden. Det betyder, der i dag er 18.500 leasingbiler på de danske veje. 

Der er flere fordele ved, at folk leaser nye biler, i stedet for at køre rundt i gamle. Blandt andet har det betydning for klimaet, og så har det stor betydning for trafiksikkerheden. Nye biler er langt sikrere end gamle biler. 

Peugeot i Herning mærker tydeligt den stigende efterspørgsel efter leasede biler. Her er halvdelen af de biler, der kører fra forretningen, en leaset bil.

- Grunden, til at det er blevet så populært, er, at der ved en leaset bil er en lav indgangsydelse at forholde sig til. Tilmed er der nogle månedlige ydelser, der er til at forstå, fortæller Kristian Nørremark, der er sælger hos C. A. Larsen Automobiler i Herning.

Leasingbiler er en god forretning

Det er Jyske Finans, der holder på 40 procent af leasingmarkedet. De er dermed med til at fastsætte prisen for at lease en bil.

- Det er yderst begrænset, hvad vi tjener på den enkelte bil, men samlet set som leasingselskab har man en ganske fornuftig indtjening, siger Jes Rosendal, der er direktør i Jyske Finans. 

Når Jyske Finans får bilerne tilbage, er de oftest tre år gamle. Derefter sælger de dem videre på auktioner, hvor professionelle opkøbere byder på bilerne. 


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Trafik.