Låsebolte bliver revet væk hos thansen

De seneste måneders uhyggelige trend med at løsne hjulbolte får nu langt flere til at sikre sig med særlige låsebolte.

Hos thansen har de i juni solgt ti gange så mange låsebolte, end de plejer. Det fortæller marketingschef i T. Hansen Lars Dahl til TV MIDTVEST. 

Salget falder ikke underligt sammen med, at den farlige trend med at løsne hjulbolte den seneste tid har plaget landsdelen. 76 tilfælde af løsnede hjulbolte har Midt- og Vestjyllands Politi registeret på halvanden måned.

Og det er ikke kun i Thisted, at låseboltene bliver revet væk.

- Hvis man kigger på juni måned, så har vi oplevet en tidobling af vores salg, så det er ret voldsomt. Vi havde ikke forventet, at der blev så stor en efterspørgsel på dem, siger marketingchef i T. Hansen Lars Dahl. 

Husk at erstatte alle bolte med låsebolte

Ifølge bilejerorganisationen FDM er låseboltene et rigtig godt værktøj mod tyveri af fælge. Men skal de virke mod løsnede hjulbolte, hjælper de kun, hvis de erstatter alle de oprindelig hjulbolte. 

- Der er jo en mening med, at hjulet er skruet fast med fire eller fem bolte, og hvis der var nogen, der skulle få den tanke at løsne de fire almindelige bolte, og så sidder der en låsebolt tilbage, så er hjulet jo ikke rigtig fastspændt, og så kan det stadigvæk gå løs og falde af i yderste konsekvens, siger Jørgen Jørgensen, der er seniortekniker hos FDM.

- Hvis man vil have en ekstra sikkerhed i form af låsebolte, så skal der være låsebolte på alle fire eller fem bolte per hjul, ellers giver det ingen mening, fastslår han. 

Indtil videre ser efterspørgslen på låseboltene ud til at fortsætte.

- Hvis man kigger på juli måned indtil nu, så ligger vi stadig på en tidobling af salget, så det ser ikke ud til, at det er stagneret endnu, siger Marketingchef i T. Hansen Lars Dahl. 


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Samfund.