Lars Løkke: Sådan har vi valgt byerne

Hvor der er jubel i nogle byer i landsdelen, så er der andre, der må se langt efter nye arbejdspladser.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen har i dag kunne præsentere endnu en udflytningsplan, hvor regeringen vil udflytte 4000 statslige arbejdspladser. Heraf kommer 1082 til Region Midtjylland, der også får to nye uddannelser til Holstebro og Skjern.

Ringkøbing og Holstebro er de helt store vindere i udflytningspuslespillet her i landsdelen med henholdsvis 171 og 122 nye arbejdspladser. Men også Viborg får 87.

- Jeg synes, at Viborg er et stjernegodt eksempel på, at vi med afsæt i nogle kompetencer, vi i havde i forvejen, kan bygge ovenpå. Og så viser det sig, at så man kan endnu mere, fortæller statsminister Lars Løkke.

Han forklarer dog, at det ikke er de eneste kriterier, der spiller ind.

- Det har været et af vores hensyn. Men ikke det eneste, for så ville der være nogle steder der aldrig kom i spil. Det vi har lagt til grund er, hvor er der noget viden, vi kan bygge ovenpå? Hvor er der nogle fysiske faciliteter, vi kan komme ind i, så vi ikke skal starte på en byggeplads? Og så selvfølgelig også, om det ser fornuftigt ud og bidrager til en balance, siger han.

Han vil ikke udelukke, at der kan være endnu flere arbejdspladser på vej til landsdelen.

- Vi tilføjer omkring 600 nye arbejdspladser til Midt- og Vestjylland, og så håber jeg, at vi også snart afslutter et forsvarsforlig, jeg håber kan give flere stillinger i det danske forsvar. Det vil man også få glæde af rundt omkring i landet, siger han.

Han vil dog ikke bekræfte, om Midt- og Vestjylland får glæde af de kommende arbejdspladser i forsvaret.

liveblog

Nye arbejdspladser til Midt- og Vestjylland