Landsholdet afviser Pytlick-mytteri

Landsholdsspillerne ønsker ro til at udvikle spilkonceptet, lyder det i en pressemeddelelse.

Det danske kvindelandshold i håndbold afviser, at der er spillere på holdet, der skulle have ønsket landstræner Jan Pytlick fyret. Men der er uenighed om, hvilken vej holdet skal følge fremover.

Sådan lyder budskabet i en pressemeddelelse, landsholdet har sendt ud tirsdag eftermiddag. Her udtrykker anfører Line Jørgensen på vegne af landsholdstruppen ønske om at få ro til at udvikle landsholdskonceptet.

- Internt i gruppen er der naturligt nok divergerende opfattelser af, hvad der er mest effektivt i forhold til det forhåndenværende spillermateriale, men det er vel kun naturligt, at den slags emner bliver debatteret i en intern evaluering, skriver Line Jørgensen.

- Vi ønsker at udvikle landsholdet og blive bedre på alle parametre, og for os som landshold er det en naturlig proces at evaluere på tingene. Derfor vil vi holde fokus på den proces, der forhåbentligt skal sikre medaljer til Danmark i fremtiden. Den proces er påbegyndt, og vi har alle intentioner om at fortsætte uden pressens involvering, lyder det fra anføreren.

Det var BT, der mandag berettede om uro på kvindelandsholdet efter et VM-evalueringsmøde i januar, hvor flere spillere skulle have ønsket en landsholdsfremtid uden Pytlick.

Utilfredsheden med landstræneren skulle først og fremmest bunde i, at en række spillere ikke er enige i beslutningen om at gå væk fra den offensive spillestil, man ellers var begyndt at praktisere efter OL-fiaskoen i London.

Håndboldlandsholdet mødes igen til marts, hvor der er arrangeret en træningssamling efterfulgt af to EM-kvalifikationskampe.