Landmand: Randzoneloven bør afskaffes

Det glæder landmand povl blak bojer fra Thy, at V-regeringen i dag meldte ud, at randzoneloven skal afskaffes. Povl Blak Bojer blev i maj frikendt i Danmarks første sag om brud på randzoneloven.

Både Povl Blak Bojer og hans søn Christian er meget tilfredse med, at den nye Miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) vil fjerne den omstridte randzonelov.

- Det er jo det sidste skridt i den rigtige retning, hvis det bliver en realitet det her. Det er rigtigt godt, siger Povl Blak Bojer.

De to landmænd fra Thy nægtede helt tilbage i 2012 at inddæmme en del af deres jord omkring vandløb til randzoner, og derfor risikerede de en bøde på 10.000 kroner. Men i maj 2015 blev de frifundet, retten fandt blandt andet at de kort, der skulle udpege zonerne i alvorlig grad var behæftet med fejl.

- Nu er vi på vej derhen, hvor vi gerne vil. Vi har en miljø- og fødevareminister der siger, at nu skal vi slå fornuften til, og at vi skal basere fremtidens landbrug på målinger og ikke på følelser, siger Povl Blak Bojer.

Landmænd i Thy glæder sig over at miljøministeren lægger op til at afskaffe randzonerne.

 


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Miljø.