Landmænd lægger om til økologi

Flere landmænd går efter guldet og lægger om til økologi

Ikke færre end 1.128 landmænd har søgt om tilskud hos Miljø- og Fødevareministeriet for at lægge om til økologisk drift.

Samlet set har de mange landmænd søgt om tilskud til et areal på 40.000 hektar. Til sammenligning blev der sidste år kun søgt om støtte til omlægning af halvt så mange hektar. Det oplyser ministeriet i en pressemeddelelse.

Mange landmænd er allerede økologer og udvider nu bedriften yderligere. Samtidig er der sket en vækst i antallet af nye landmænd, der vil prøve kræfter med økologien.

Ialt 450 nye er kommet til, og det glæder miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen.

- Dansk økologi er kendt for sin høje kvalitet, og der er stor efterspørgsel både hos forbrugerne og på eksportmarkederne. Derfor er der god ræson i, at endnu flere landmænd vil lægge om, siger Esben Lund Larsen.

Efterspørgslen på økologiske varer herhjemme er de senere år steget eksplosivt. Siden 2007 er omsætningen i detailkæderne fordoblet, fra 3,6 milliarder til cirka 7 milliarder kroner.

Indenfor samme periode er eksporten steget markant fra en halv milliard til 1,7 milliarder kroner, hvor især Sverige og Tyskland er de store aftagere. Den vækst tror miljø- og fødevareministeren kan øges.

- Vi ved, at flere kunder er parat til at købe varerne, både herhjemme og i andre EU-lande. Endda helt ud til Kina mærker vi interessen, konstaterer Esben Lunde Larsen.

De 1.128 landmænd, der nu lægger om til økologi, modtager næsten 300 millioner kroner i samlet støtte.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Erhverv.