Landets tre bedste gymnasier ligger i Ringkøbing-Skjern

De tre gymnasier, der løfter elevernes faglige niveau mest, ligger i Ringkøbing-Skjern Kommune. Det viser en ny undersøgelse, som Dansk Erhverv har foretaget.

Når danske skoleelever i fremtiden skal vælge gymnasium, er det måske en god idé at vende blikket mod Ringkøbing-Skjern Kommune. Her ligger nemlig landets tre bedste gymnasier, når det kommer til at løfte elevernes faglige niveau. Det viser en ny undersøgelse, som Dansk Erhverv har lavet.

På førstepladsen ligger Det Kristne Gymnasium i Ringkøbing, og her har de svært ved at få armene ned.

- Som jeg siger til mine medarbejdere: Vi må gøre noget rigtigt, siger rektor Karsten Hauge Mortensen.

Samarbejde er afgørende

Undersøgelsen viser, hvor dygtige landets gymnasier er til at løfte elevernes faglige niveau. Den tager blandt andet højde for elevernes forskellige baggrunde herunder folkeskolekarakterer, forældrenes uddannelses niveau og arbejdsmarkedsstatus.

Ifølge rektor på Det Kristne Gymnasium i Ringkøbing er nøglen til succes et øget fokus på kontakten mellem lærer og elev.

- Vi er et lille gymnasium og arbejder med en stærk relation mellem lærer og elever. Den er med til at skabe ansvar, forpligtighed og nærhed, og det fremmer læringen, siger Karsten Hauge Mortensen.

Vestjyske gymnasier i top

Men det er altså ikke kun på Det Kristne Gymnasium, at elevernes karakterer får et hak opad i løbet af skoletiden.

Næstefter på listen kommer Ringkjøbing Gymnasium og Vestjysk Gymnasium og på henholdsvis en fjerde og sjette plads ligger Ikast-Brande Gymnasium og Herning Gymnasium.

Du kan finde det gymnasium, som er relevant for dig her: http://www.detgodegymnasium.dk/loefteevne/

 


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Uddannelse.