Landdistriktsformand: Godt møde med Tørnæs

Formand for Landdistrikternes Fællesråd Steffen Damsgaard mødtes tirsdag med minister for udviklingssamarbejde Ulla Tørnæs.

Vækst, beskæftigelse og uddannelsesmuligheder i hele Danmark var blandt de emner, der stod højt på dagsordenen, da formanden for Landdistrikternes Fællesråd, Steffen Damsgaard, tirsdag lagde vejen forbi Udenrigsministeriet for at mødes med minister for udviklingssamarbejde Ulla Tørnæs (V), lyder det i en pressemeddelelse fra Landdistrikternes Fællesråd.

- Det var en fornøjelse at mødes med minister Ulla Tørnæs for at drøfte de muligheder og udfordringer, landdistrikterne står over for i disse år, hvor et Danmark i balance er på den poltiske dagsorden, siger Steffen Damsgaard.

Glæder sig til samarbejde

Ministeren og formanden for Landdistrikternes Fællesråd diskuterede flere forskellige initiativer, der kan styrke mulighederne for at bo og drive virksomhed i hele Danmark.

- Vi havde en rigtig god snak om rammebetingelserne for erhvervslivet, digital infrastruktur og uddannelse. Det er tydeligt at mærke, at ministeren har et stort personligt engagement i forhold til landdistrikterne, og jeg glæder mig til at fortsætte samarbejdet, siger Steffen Damsgaard.

Et Danmark i balance

Minister for udviklingssamarbejde Ulla Tørnæs lægger da heller ikke skjul på, at landdistrikterne ligger hende og regeringen meget på sinde.

- Regeringen vil have et Danmark i balance. Derfor arbejder alle regeringens ministre målrettet på, at vores arbejde skal komme hele Danmark til gavn, siger hun og fortsætter:

- I samarbejdet med udviklingslandene siger jeg ofte, at den største danske styrke er det, vi kommer med som hele Danmark. Og her har landdistrikterne rigtig meget at byde ind med fra produktion og bearbejdning af fødevarer til nærdemokrati og lokalt samarbejde. Jeg glæder mig meget til at fortsætte mit samarbejde med Landdistrikternes Fællesråd.

Landdistrikternes Fællesråd har, som den overordnede landdistriktsorganisation, en tæt dialog med Folketinget og regeringen.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Politik.