Landdistrikter med ondt i mobilsignalet får snart hjælp

2185 ejendomme i tyndt befolkede egne får bedre signal på mobiltelefonerne senest i december 2019.

Der er godt nyt til beboere og virksomheder i nogle af landets tyndest befolkede egne, som har haft svært ved at opnå forbindelse til mobilnettet eller plages af langsomt internet.
    
Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet har netop afsluttet en auktion, der skal imødekomme problemet. Mobilselskaber har kunnet byde på retten til at bruge frekvenser i 245 landområder à en kvadratkilometer.
    
Mobiloperatørerne TDC, Hi3G (3) og Telia/Telenor har hver især vundet en del af kagen.
    
Dermed har de forpligtet sig til senest i december 2019 at opsætte master, så mobildækningen er i top.
    
- Jeg er meget tilfreds med, at teleselskaberne har påtaget sig at dække bedre i landdistrikterne, så vi kan få koblet flere dele af Danmark på de digitale motorveje.
    
- God mobil- og bredbåndsdækning er afgørende for at kunne fungere som familie, drive virksomhed og i det hele taget fungere i dagens Danmark.
    
- Med denne frekvensauktion har vi især fokuseret på de dele af Danmark, hvor det kniber med forbindelsen, siger forsyningsminister Lars Christian Lilleholt.
    
Helt konkret lover selskaberne foruden mobil tale også at levere mobilt bredbånd med en oplevet downloadhastighed på 30 Mbit/sekund og en tilsvarende uploadhastighed på 3 Mbit/sekund.
    
Alt i alt omfatter de 245 områder 2185 husstande, virksomheder og sommerhuse, hvor mobil- og bredbåndsdækningen er meget dårlig lige nu.
    
Auktionen indbragte sammenlagt lidt over en milliard kroner til statskassen.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Samfund.