Landdistrikter: Dyrere udflytning betaler sig

Pengene til udflytning af 3.981 statslige arbejdspladser er givet godt ud, siger Landdisstrikternes Fællesråd.

Selv om prisen for udflytning af statslige arbejdspladser ender med at koste knap en milliard kroner i perioden fra 2015-2021, bakker Landdistrikternes Fællesråd stadig helhjertet op om regeringens storstilede plan.
    
- Det er positivt, at planen endda bliver lidt større, så de 3.900 bliver til næsten 4.000 statslige arbejdspladser, der udflyttes, siger landdistrikternes formand Steffen Damsgaard.
    
Regeringen lagde i første omgang op til at flytte 3.898 arbejdspladser ud af hovedstaden, men det tal er nu opjusteret til 3.981.
    
Samtidig har det tidligere lydt fra regningen, at udflytningen ville koste godt 400 millioner kroner på finansloven i 2016.
    
Men nu viser det sig altså, at der også i de kommende år skal findes flere penge, da beløbet frem mod 2021 stiger sammenlagt til 944 millioner kroner. Det svarer til en gennemsnitlig pris på 250.000 kroner per arbejdsplads, der flyttes ud.
    
Pengene er dog godt givet ud, mener Steffen Damsgaard.
    
- Det får os ikke til at ændre holdning til, at det er en god idé at tage den engangsomkostning for at få de øvrige fordele, der er ved at udflytte de statslige arbejdspladser til hele landet, siger Steffen Damsgaard.
    
Han mener, at omkostningerne på sigt vil blive opvejet af lavere husleje og tættere samspil med de brancher, som de statslige styrelser servicerer.
    
Steffen Damsgaard tror heller ikke, det bliver et problem med tab af viden, når medarbejdere med årelang erfaring ikke vil flytte med til provinsen.
    
- Alle har udtrykt positiv overraskelse over, hvor mange velkvalificerede ansøgere, der er til de her stillinger. Så vi skal passe på ikke at overdramatisere det med, at vi skulle få et videns- og et produktionstab, siger formanden for Landdistrikternes Fællesråd.
    
/ritzau/


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Politik.