Landbo-formænd: Drop traktor-demonstration

I kampen mod randzoneloven skal der faglige argumenter på bordet og ikke en traktor-demonstration for at få indflydelse, siger formændene for Holstebro Struer og Lemvigegnens Landboforening forud for demonstration onsdag.

Randzoneloven er en tåbelig lov, som skal bekæmpes på alle fronter. Men det er et skidt signal, når landmænd fra Holstebro og omegn siger, at de vil kører i traktor-demonstration gennem Holstebros gader, når der på onsdag indledes en retssag om overtrædelse af randzoneloven ved byretten i byen.

Det mener formændene for to af de lokale landboforeninger - formand for Holstebro Struer Landboforening Kristian Gade og formand for Lemvigegnens Landboforening, Bent Graversen.

- Tiden er løbet fra traktor-demonstrationer. Det er noget, der hører fortiden til. Vi forstår til fulde vores kollegers frustration over randzonerne, som bør skrottes hellere i dag end i morgen. Men det hjælper ikke kampen mod randzonerne, at vi generer borgere i Holstebro ved at kører i demonstration gennem byen i vores traktorer. Jeg er overbevist om, at vi allerede har de fleste lokale borgers opbakning til, at får lov til at dyrke vores marker, som det giver bedst mening, siger Kristian Gade og Bent Graversen, formænd for henholdsvis Holstebro Struer Landboforening og Lemvigegnens Landboforening.

Onsdag planlægger protestforenigen Bæredygtigt Landbrug ellers en større traktordemonstration gennem Holstebros gader, for på den måde at vise deres støtte til den tidligere landmand Povl Bojer fra Snedsted ved Thy, der siden 2013 har været sigtet for ikke at efterleve loven om randzoner.

Landbrug & Fødevarer har opfordret sine medlemmer til at overholde lovens bestemmelser, også selvom reglerne er håbløse. Og nu vil formændene for de lokale landboforeninger altså gerne opfordre alle til at lade traktoren blive hjemme, når retssagen har sin første dag onsdag.

- Det står selvfølgelig alle frit for at bruge deres ret til at demonstrere. Vi tror på, at det er gennem dialog og påvirkning med faglige argumenter, at vi kan rykke politikerne på Christiansborg, og vinde den altafgørende opbakning fra den danske befolkning. Der er jo netop fremlagt en stor landbrugspakke fra Venstre, De konservative og Dansk Folkeparti, der viser, at der er grobund for vores argumenter. De danske landmænd kan bidrage endnu mere til sikring af den danske velfærd, hvis vi får de rette betingelser. Den kamp vinder vi ikke med vores traktorer, men alene med gode argumenter, siger Kristian Gade, Holstebro Struer Landboforening og Bent Graversen, Lemvigengens Landboforening.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Samfund.