Lægehelikopteren flyver knap tre gange om dagen

I denne uge er det præcis to år siden, Skive blev hjemsted for en akutlægehelikopter - og der har været stor efterspørgsel på den de første par år.

Den har i gennemsnit været i luften mellem to og tre gange om dagen i sine to første leveår - lægehelikopteren i Skive fejrer to års fødselsdag den 1. oktober. 

- Når alarmen går, så har vi få minutter til at orientere os om for eksempel vejrforholdene, inden vi letter fra Skive. Og det gør vi inden for fire minutter, siger Mads Jensen, som er læge på akutlægehelikopteren i Skive.

Siden 2014 har lægehelikopteren haft base i Skive, og der er kommet flere og flere flyvninger i løbet af de første to år.

- Der er sket en aktivitetsøgning, og det var også det, vi forventede. Det skyldes dels, at regionerne lige skulle vænne sig til at bruge helikopterne - men også, at vi er blevet bedre til at flyve i eksempelvis dårligt vejr, siger Troels Martin Hansen, som er ledende overlæge ved regionernes akutlægehelikoptere. 

Helikopteren skal sikre, at folk, som bor i tyndt befolkede områder, har samme mulighed for akut lægehjælp som alle andre. For eksempel kan helikopteren være i Thisted inden for ti minutter.  

Allerede i 2011 fik Region Midtjylland og Nordjylland som forsøg en akutlægehelikopter med base i Karup. I 2014 blev forsøget gjort permanent, og tre akutlægehelikoptere har siden dækket landet fra Skive, Billund og Ringsted. 


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien 112.