Lad opvasken stå og tænd lyset: Sådan undgår du, at tyven kommer forbi til jul

Julen er højsæson for indbrud, men man kan selv gøre meget for at få tyven til at gå forbi sit hus.

Selvom flere i år fejrer jul hjemme i mindre grupper på grund af coronasituationen, er der nok stadig mange, der er hjemmefra juleaften.

Og netop julen er slaraffenland for langfingrende indbrudstyve, hvor flere huse end ellers er forladte, fordi folk er på besøg hos venner og familie.

Det får Midt- og Vestjyllands Politi til i en pressemeddelelse at komme med nogle gode råd til, hvordan man bedst sikrer sit hjem imod indbrud. 

Nogle gange skal nemlig der ikke særligt meget til, før tyven vælger at droppe sit planlagte indbrud i et hus.

- Hvis der eksempelvis er lys i vinduerne eller automatiske lamper, der tænder når man nærmer sig huset, er det ikke særligt attraktivt for tyven at forsøge at bryde ind, lyder det fra Ralf Hove Larsen, der er vicepolitiinspektør og leder af Forebyggelse, Nærhed og Tryghed hos Midt- og Vestjyllands Politi.

Gode råd til at undgå indbrud over julen

En anden klassiker er at få naboen til at parkere sin bil i ens indkørsel.

- På den måde ser huset beboet ud, og så er det pludselig ikke så interessant for tyven at forsøge med et indbrud. En anden god idé kunne også være at lade opvasken stå, selvom det for de fleste vil virke mest naturligt at få den klaret, inden man forlader sit hjem. Men hvis huset ser beboet ud, vil tyven også fravælge det, lyder det fra vicepolitiinspektør Ralf Hove Larsen.

Han opfordrer desuden folk til at sørge for, at haveredskaber og værktøj er låst inde.

- Vi ser tit, at tyvene begår indbrud med folks egne redskaber – det kunne eksempelvis være med en skruetrækker, et koben eller en økse fra redskabsskuret. Så jo mere, man kan undgå at gøre det nemt for tyven at bryde ind, desto bedre, skriver Ralf Hove Larsen i pressemeddelelsen.

En anden brugbar ting kan være at tilmelde sig Nabohjælp. Det kan man læse mere om på www.nabohjælp.dk, ligesom der er flere råd til at undgå indbrud på www.botrygt.dk.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien 112.