Kvindelig verdensmester om Harder: - Hun fortjener det

Pernille Harder har for alvor sat dansk kvindefodbold i fokus, men hvad mange måske ikke ved, så vandt Danmark allerede tilbage i 1971 VM i fodbold.

Der er efterhånden ikke mange, der ikke kender til Pernille Harder og dansk kvindefodbold. I går fik den 27-årige spiller fra Tulstrup ved Ikast så atter slået sit talent fast, da hun blev solgt for 2,6 millioner kroner til Premier League-klubben Chelsea. Det gjorde hende nemlig til verdens dyreste kvindelige fodboldspiller.

- Hun er dygtig. Hun fortjener det, siger Asta Vig Sørensen, der i den grad ved, hvad hun taler om.

quoteDet var ikke noget, man nogensinde havde regnet med. Det var en helt ny verden at komme ind i - at man pludselig blev kendt.

Asta Vig Sørensen, verdensmester i fodbold

For, hvad mange måske ikke ved, så vandt Asta Vig Sørensen og det danske kvindelandshold allerede tilbage i 1971 VM i fodbold. 

- Det var stort. Det var ikke noget, man nogensinde havde regnet med. Det var en helt ny verden at komme ind i - at man pludselig blev kendt. At folk kom og skulle snakke med mig, ikke fordi jeg var Asta, men fordi jeg var fodboldspiller, siger Asta Vig Sørensen.

For meget træning

Selvom VM-titlen kom i hus tilbage i 70’erne, så var det nogle særdeles andre krav, der var til de kvindelige spillere dengang. Her trænede de blot to gange i ugen i sammenlagt 3 timer, og sport ved siden af – ja det kunne man sagtens have.

- Jeg lavede også gymnastik og spillede håndbold på højt plan. Der tænkte jeg mere på, at det skulle være sjovt, end om jeg nåede toppen. Men det gjorde jeg så, siger Asta Vig Sørensen, der supplerede træningen med at cykle de ti kilometer til og fra træning på en gearløs cykel.

I dag træner de kvindelige landsholdspillere langt mere, og der er vist ikke mange, som har flere sportsgrene ved siden af.

- Engang imellem tænker jeg måske, at det er for meget. Jeg tror ikke altid, at man bliver bedre af at træne, træne, træne. Man skal selvfølgelig også træne for at blive bedre, men på et tidspunkt tror jeg også, at det er nok. Men det er ikke ensbetydende med, at det ikke er det rigtige, de gør, for de er blevet dygtige nu, siger Asta Vig Sørensen.

Pernille Harder har de seneste knap fire år spillet for den tyske klub Wolfburg.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Sport.