Kunder på store byttedag: Rart at komme lidt ud

Julegaverne er for længst pakket ud. I dag lød startskuddet så til det, der ofte bliver omtalt som "store byttedag".

For de fleste butikker er fredag den 27. december første åbningsdag efter jul, og traditionen tro har tusindevis af kunder i dag været afsted for enten at bytte julegaverne, få fingrene i de første udsalgsvarer eller måske en kombination af begge ting. 

Herning Centret er bare ét af de steder i landsdelen, der har haft travlt her på en af årets sidste handelsdage. 

- Det er en god dag, for samtidig med at kunderne afleverer tilbage, så er der også utrolig mange, der køber noget nyt eller noget andet, så mange af butikkeren har faktisk et par rigtigt gode dage. 

- Og så er der jo også det, at der kommer et nytår lige om lidt, som man også lige skal have mad og tøj til, fortæller centerchef Kim Lauritsen. 

Han regner med, at mellem 22.000 og 23.000 kunder har været forbi, inden kasseapparaterne bliver talt op og dørene låses klokken 19.

- Sammenlignet med en almindelig fredag, så er det cirka dobbelt så mange kunder, siger Kim Lauritsen. 

Kunder: Rart at få sig rørt

Udsigten til mennesker i tusindevis og lange køer ved kasserne får sikkert nogen til at vente med at bytte gaverne til efter nytår. Men ikke Jesper Kofod, der havde taget turen til Herning for at bytte sin søns taske til en større.

- Det er rart at komme lidt ud. Vi har haft to dage hjemme nu, så vi kan godt lige komme ud og få lidt frisk luft, fortæller han. 

Heller ikke Anders Maagaard havde ladet sig skræmme af tanken om menneskemylder.

- Jeg synes, at det er super godt lige at komme ud og bevæge sig. Vi var meget spændte på at se, hvor mange folk der var herude, men jeg er positivt overrasket over det. Det er okay at komme til. Der er ikke nær så mange mennesker, som vi havde frygtet. 

Ifølge en analyse fra Dansk Erhverv vil danskerne bytte gaver for omkring 300 millioner kroner. 


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Samfund.