Kunde vil hive Vestjysk Bank i højesteret

En kunde i Vestjysk Bank vil hive banken i Højesteret. Sagen handler om et banklån, som blev meget dyrere på meget kort tid.

Ejeren af busselskabet Folmann Busser, Torben Folmann, har både været i Byretten og Landsretten imod Vestjysk Bank. Nu vil hans advokat tage sagen videre i Højesteret, efter de tabte i Landsretten. Det skriver Dagbladet Holstebro.

Sagen handler om et lån, som Torben Folmann tog i Vestjysk Bank. Han havde lånt 400.000 schweizerfranc i Vestjysk Bank, hvilket svarede til 2,5 millioner kroner. D. 15. januar 2015 ændrede det sig dog drastisk, da det kom frem, at Schweizerfrancen ikke længere var bundet til euroen. På 10 minutter steg prisen på hans lån fra 2,5 millioner kroner til 3,2 millioner kroner. 

Torben Folmann mener, at banken burde have handlet hurtigere og indfriet lånet til en lavere kurs, så prisen på hans lån ikke var vokset så eksplosivt. Byretten gav ham ret i dette, mens Vestjysk Bank vandt i Landsretten. 

Torben Folmanns advokat ser sagen som principiel. 

- Sagen handler om banal aftaleret, men den er principiel, fordi der er mange andre bankkunder, står i lignende situationer og venter på afgørelsen i denne sag. Når vi så får to så forskellige afgørelser, som vi har fået, så skylder vi dem, der står i en lignende situation, at forsøge at søge procesbevillingsnævnet, siger advokat Lotte Bliddal fra Advokatfirmaet Johansen & Bliddal i Videbæk til Dagbladet Holstebro. 

Det tager som regel et par måneder for procesbevillingsnævnet at afgøre, om en sag skal bringes for Højesteret. 

En utilfreds kunde forsøger nu at hive Vestjysk Bank i Højesteret

Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Erhverv.