Kun få får erstatning

Man kan søge erstatning for skader på bilen som følge af kommunernes manglende vedligehold, men kun få får medhold. Nu trækker FDM en kommune i retten.

Vinteren er hård ved vejene, og dybe huller i villavejene bliver ikke repareret.

Men kører man i hullet, som kommunen har ladet ligge, så er det alt for svært at få den retmæssige erstatning for skaderne, lyder kritikken nu.

Kommunernes ansvar

Kommunen har pligt til at erstatte, hvis bilisten kan bevise, at skaden kommer, fordi kommunens asfaltlappegrej har ligget stille. Realiteten er bare, at langt de færreste, der anmelder en skade, får erstatning fra kommunen, kritiserer FDM.

Få søger

I Viborg og Holstebro blev der søgt erstatning af henholdsvis 17 og 22 bilister sidste år. I domkirkebyen fik tre udbetalt erstatning, mens kun to gjorde det i Holstebro - her mangler to sager stadig at blive afgjort.

I Thisted blev der anmeldt 16 skader, ud af dem fik ni tilkendt erstatning.

I Herning meldte 80 bilister sig i koret af skadeslidte og omkring halvdelen fik medhold i, at det var kommunens skyld, deres køretøj var blevet skadet.

Men nu vil FDM have klarlagt reglerne og derfor trækker organisationen for første gang en kommune i retten for at få afgjort en erstatningssag. Sagen kommer fra en sjællandsk kommune.

Se her hvordan du ka søge erstatning, hvis din bil får en skade i en af kommunens huller. 

 Se tidligere indslag om emnet her

Kommunerne er for dårlige til at give bilisterne erstatning, derfor prøver de nu at skabe klarhed om retspraksis.

Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Samfund.