Kun én indvandrer-kandidat i landsdelen

Ud af 100 kandidater er Gagendran Srisurendran landsdelens eneste folketingskandidat med indvandrerbaggrund.

Udover et atypisk navn på valgplakaterne skiller han sig ud ved at være den eneste ud af 100 folketingskandidater i landsdelen, der ikke har en etnisk dansk baggrund.

Gagendran Srisurendran kommer oprindeligt fra Sri Lanka og er dermed den eneste indvandrer i Midt- og Vestjylland, der stiller op til folketingsvalget den 18. juni.

- Det giver mig både fordele og ulemper. Hvis de gerne vil stemme på en nydansker, så kan de jo stemme på mig. Ulempen er, at det er måske en udfordring for demokratiet, siger Gagendran Srisurendran.

- De skal ikke stemme på mig, fordi jeg er nydansker. De skal stemme på mig, fordi de er enige i mine politiske holdninger, siger kandidaten.

Stiller op for SF i Skive

36-årige Gagendran Srisurendran kommer fra Herning, men han stiller op for SF i Skive. For i Skive manglede de en kandidat.

Da han var til samtale med SF-kredsen i Skive, bed de ikke mærke i, at Gagendran var indvandrer.

- Vi tænkte ikke rigtig over det. Det er jo bare én, der er interesseret i politik, siger Peter Markussen, der er formand for SF's Skive-kredsen.

Gagendran Srisurendrans mærkesager er IT-sikkerhed, folkesundhed og forskellighed, som han selv udtrykker det.

Erkender at kunne gøre mere

Socialdemokraterne opstillet 10 kandidater i Vestjyllands Storkreds. Næstformanden i Skive-kredsen forklarer, hvorfor de ikke har en indvandrerkandidat på stemmesedlen.

- Vi vil gerne have et lighedssamfund, derfor har vi også et ansvar for at favne befolkningsgrupper. Og vi er åbne for at tage medlemmer, men søgningen er ikke så stor. Vi må også med skam i stemmen erkende, at vi kunne gøre mere for at inddrage andre befolkningsgrupper, siger næstformand Henrik Nørgaard.

Ud af Midt- og Vestjyllands 100 folketingskandidater har kun én indvandrerbaggrund

Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Politik.