Kühnau bekymret: - Det er alvorligt, det vi ser lige nu

Vi kigger ind i en vinter med stigende smittetal, og det bekymrer formand for regionsrådet i Region Midtjylland, der kalder situationen alvorlig. De første planlagte operationer er allerede blevet aflyst.

Formanden for regionsrådet i Region Midtjylland, Anders Kühnau (S), kalder det nuværende coronapres på sundhedssektoren for ’bekymrende’.

Det fortæller han til TV MIDTVEST lørdag, efter formanden for Danske Regioner, Stephanie Lose (V), ligeledes har givet udtryk for, at antallet af coronaindlæggelser nærmer sig et kritisk niveau.

- Det er alvorligt, det vi ser lige nu, siger Anders Kühnau.

- Vi er allerede nu begyndt at aflyse nogle operationer. Både i Region Midtjylland og andre regioner. Vi er også tæt på at skulle gå op i beredskabsniveau, og det betyder, at vi vil skulle aflyse endnu flere operationer rundt omkring.

På landsplan er cirka 250 coronapatienter indlagt, heraf ligger 42 af dem på et hospital i Region Midtjylland.

- Det er ikke mange patienter på den måde - endnu. Men nogle patienter kan presse vores sundhedsvæsen, fordi de bliver meget syge og har brug for intensiv hjælp, hvor flere også skal i respirator, lyder det fra Anders Kühnau. 

Så mange coronapatienter er indlagt i Midt- og Vestjylland

- Udviklingen er bekymrende

Det er især udsigten de næste måneders influenzasæson, som også er en gunstig tid for coronavirussen, der giver panderynker hos Anders Kühnau.

- Udviklingen i smitten er ganske foruroligende, og alt tyder desværre på, at det kommer til at fortsætte i den kommende tid. Så det er rigtig vigtigt, vi passer på hinanden.

- Det er bare en tid, hvor flere bliver syge, og det kommer i værste tilfælde til at lægge et enormt pres på vores system. Forhåbentligt kommer vi til at se færre influenzasmittede som følge af den gode håndhygiejne og afstand, men det er uden tvivl en svær tid, vi går ind i nu, siger Anders Kühnau.

De udskudte operationer berører typisk patienter, der skal have ordnet hofter eller knæ. 

Region midtjylland er begyndt at aflyse planlagte operationer - og endnu flere aflysninger kan være på vej.

Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Samfund.