Kritiseres for brutal aflivning af smågrise

Anima langer ud efter dansk landbrug for brutale metoder, når syge smågrise bliver aflivet. Holstebro-landmand erkender metoden (foto: screenshot af tysk video).

Dyrevelfærdsorganisationen, Anima, har offentliggjort en video på sin hjemmeside, som viser noget hårdhændede metoder ved aflivning af smågrise.

- Vi synes, det er rigtig vigtigt for forbrugerne at se, hvad der foregår i dansk landbrug, for det man ser i den tyske video er identisk med det, der foregår i Danmark, fortæller kommunikationschef Thorbjørn Schiønning fra Anima.

Erkender aflivningsmetoden

Metoden er godkendt og anbefalet af Dyreværnsrådet og en almindelig anvendt måde at slå de syge smågrise ihjel på.

- Dyrene har det jo ikke værre ved at blive slået ihjel på den her måde end via en sprøjte, siger Ejnar Thomsen fra Holstebro, der er svineproducent og bestyrelsesmedlem i Videncenter for Svineproduktion.

Det anslås, at tre-fire procent af de nyfødte grise, bliver aflivet som i den tyske video, hvor vi advarer mod voldsomme billeder. Se den her.

Flere dyreværnsorganisationer retter nu en skarp kritik mod danske landmænd for at aflive smågrise ved at slå deres hoved mod staldens betongulv.

Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Erhverv.