Kritik af hjælpepakke

Allerede inden initiativerne til regeringsens hjælpepakke til 29 trængte udkantskommuner er præsenteret møder planerne kritik.

- Der skal mere til at stille os tilfreds!

Så kontant er meldingen fra Peder Fruergaard, Venstre-medlem i Naur-Sir vælgerforening.

I det Vestjyske har Venstremedlemmer haft travlt med at sige farvel og tak til partiet, siden regeringen blåstemplede et nyt stort sygehus i Gødstrup, og lovning om en hjælpepakke får langtfra jubelråbene til at runge:

- Jeg tror ikke på, at det skaber den store forandring. Fokus er selvfølgelig positivt, og at de vil arbejde for det og det er jo fint. Men jeg er bange for, at der ikke følger handling med. Det er min store frygt. Vi er for få mennesker herude til at det kan betale sig for politikerne rent stemmemæssigt, siger Peder Fruergaard.

Har ikke forstået bekymringen

Kristendemokraterne mener ikke, regeringen har forstået bekymringen i landdistrikterne, og Per Ørum Jørgensen retter på forkant en skarp kritik af hjælpepakken:

- Først større skilte i gårdbutikkerne, knallertkørekort til de 15-årige og nu større butikker i udkanterne. Regeringens forslag illustrerer, at man fortsat ikke har hørt efter, hvad bekymringen i landdistrikterne går ud på, siger Per Ørum Jørgensen, Kristendomkraterne.

Han efterlyser konkrete planer om en motorvej mellem Herning og Holstebro, beslutningsforslag om, at borgerne maksimalt må have en halv time til et sygehus og en styrkning af landsbyskolerne, samt fri- og efterskoler.

- Vi er glade for alle gode gaver, men regeringen tager ikke fat på de konkrete problemstillinger, vi er optaget af, siger Per Ørum Jørgensen.