Kristian Jensen starter opgør i Venstre

Venstres næstformand Kristian Jensen fra Lind starter i dag et opgør internt i blå blok om den danske indvandrerdebat.

I en kronik i Søndagsavisen angriber han danske politikere for at skade Danmark ved at male et ensidigt negativt billede af herboende indvandrere. I stedet mener han, at vi bør sige tak til de danske indvandrere for det bidrag, som langt de fleste yder til den danske stat.

- Sådan burde langt flere politikere sige, når de taler om indvandrere og flygtninge. For alt for meget af debatten om personer i Danmark med anden etnisk baggrund end dansk tager udgangspunkt i problemerne, skriver Kristian Jensen i kronikken i Søndagsavisen.

Kristian Jensen skriver, at der er behov for et mere positivt fokus, da det danske erhvervsliv er afhængigt af både faglært og ufaglært udenlandsk arbejdskraft.

Kristian Jensens angreb rammer ikke alene Dansk Folkeparti, men også flere medlemmer af hans eget parti.

Det gælder særligt Venstres politiske ordfører Inger Støjberg. Hun er den danske folketingspolitiker, der har flest indlæg på sin facebookprofil, der er negative over for indvandrere, hvis man sammenligner med fremtrædende profiler fra Dansk Folkeparti som eksempelvis Pia Kjærsgaard.

Det viser en opgørelse, som Søndagsavisen foretog af Inger Støjbergs facebookindlæg, kort inden avisen interviewede Kristian Jensen.

På det tidspunkt var 19 ud af de sidste 30 af Inger Støjbergs facebookopdateringer negativt ladede overfor indvandrere.

Nummer to var Venstres integrationsordfører, Martin Geertsen. Til sammenligning følger Pia Kjærsgaard på tredjepladsen med otte ud af 30 opdateringer, som var negativt ladede over for indvandrere.

Kristian Jensen afviser, at han lægger afstand til Inger Støjbergs linje over for indvandrere på trods af hans kronik.

- Det vil jeg blankt afvise. Jeg er glad for den gennemslagskraft, som Inger har. Jeg har skrevet en kronik for at sige noget til Danmark. Ikke for at sige noget til Inger, siger Kristian Jensen.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Politik.