Kristian Jensen: Her er min første opgave

Mandag blev de 22 ministre præsenteret. Heriblandt Kristian Jensen (V) på finansministerposten, som nu er ude med sin første opgave.

Han har kun været på posten i få timer, men allerede nu er den nye finansminister Kristian Jensen (V) fra Lind ved Herning ude med sine prioriteter. Her bliver der slået fast, at skattelettelser for de laveste indkomster er en højere prioritet for den nye regering end topskattelettelser.

- En af de ting, vi kommer til at tage fat på meget, meget tidligt, er at indføre en jobpræmie til kontanthjælpsmodtagere, der har været uden for arbejdsmarkedet længe. Det er den første opgave, vi har aftalt at tage fat på, siger Kristian Jensen.

quoteDet er den første opgave, vi har aftalt at tage fat på.

Kristian Jensen, Finansminister, Venstre

Den nye regeringspartner, Liberal Alliance, har derimod krævet lettelser i topskatten. Det står også i regeringsgrundlaget, at topskatten skal spille en mindre rolle i dansk økonomi. Det er dog ikke første prioritet, fastslår Kristian Jensen.         

- Det løfte, den nu tidligere regering gav til kontanthjælpsmodtagerne om en kontant belønning, hvis de kommer ind på arbejdsmarkedet, det har den nye regering taget til sig, siger den nyudnævnte finansminister. 

    

 

 

I alt fik fem politikere her fra landsdelen en ministerpost. Ulla Tørnæs, Inger Støjberg, Kristian Jensen, Søren Pape Poulsen og Esben Lunde Larsen.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Politik.

Andre læser også

Andre læser også

Forsiden lige nu

Forsiden lige nu

Mest sete programmer

Mest sete programmer

Fik du læst?

Gå i dybden med spændende fortællinger og portrætter

Fik du læst?

Gå i dybden med spændende fortællinger og portrætter