Krig i kørelærerbranchen

24 kørelærere er brudt ud af Dansk Kørelærer-Union og stiftet egen union. Udbryderne mener kørerlærerunionens formand modarbejder sine medlemmer.

En gruppe på 24 kørelærere mange af dem fra Herning-egnen ruller nu på gaden med en ny brancheorganisation som en konsekvens af utilfredshed med Dansk Kørelærer-Union.

-Vi sætter stregen i sandet nu. Og nu skal vi videre, siger Jeaanet Orbé, der er kørelærer på Unik Køreskole i Sunds.

Den nye organisation, Kørerlærerforeningen, tæller foreløbig 24 skolevogne, som alle i protest er svinget ud af den største organisation for kørelærere i Danmark, Dansk Kørelærer-Union. 

quoteVi har råbt og skreget og brokket os, men der er jo mening bag det. For vi har jo virkelig bedt om hjælp, og hjælp har vi bare ikke fået.

Jeaanet Orbé, Kørerlærer, Sunds.

- Vi har råbt og skreget og brokket os, men der er jo mening bag det. For vi har jo virkelig bedt om hjælp, og hjælp har vi bare ikke fået, siger Jeaanet Orbé.

Kørerlærer-Unionen forstår ikke kritik

Udbryderne mener Dansk Kørerlærerunions formand er alt for imødekommende over for politiet og politikerne. Blandt andet, når det kommer til at sænke ventetiden på køreprøver.

Vi vil beskytte vores medlemmer. Vi vil stille op og tale deres sag, siger Britta Kristensen, der er næstformand i den nye forening og kørerlærer på Herning Køreskole.

Hos Dansk Kørelærer-Union forstår formanden ikke kritikken af ham.

- Nu kunne de to pågældende personer have gjort sig den ulejlighed, at læse alle de henvendelser vi har lavet til politidirektører, til retsudvalg, til justitsministeren og i øvrigt udtalelser i pressen, så ville det jo med det samme tilbagevise deres usande påstande, siger René Arnt, der er formand i Dansk Kørelærer-Union.

Men det er lige netop i dialogen med magthaverne, at udbryderne mener René Arnt fejler.

- Når vi så prøver, at gå lidt ind i en dybere dialog med Kørerlærer-Unionen. Så siger de: Vi har forsøgt, og vi har gentagne i gennem mange år prøvet at gøre sådan og sådan, ting tager tid og nu skal i altså tage det roligt, lad nu være med det og, vi kan ikke vente længere, siger Jeaanet Orbé.

Tror på hurtigt vækst

Rene Arnt tager udmeldelserne med sindsro.

- Det kommer sådan set ikke bag på os, at de har truffet den her beslutning, og i øvrigt vi er ganske tilfredse med deres udmeldelser.

Udbryderne har meldt sig ud af Dansk Kørelærer-Union inden for de seneste uger, og de tror, de kan samle mange kommende udmeldelser i den nye forening.

- Vi er 24 medlemmer nu, det lyder ikke af meget, men fortsætter udviklingen, så er vi 165 medlemmer inden året er slut, og jeg tror det kommer til at gå stærkere, siger Britta Kristensen.

Alene på Herning-Egnen har 50 medlemmer de seneste år meldt sig ud af Dansk Kørerlærer Union, som dog stadig tæller 800 medlemmer.

Den nye Kørelærerforening holder sit første møde med færdselspolitiet tirsdag.  


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Erhverv.