Krarup får fornem plads i KL

Hernings borgmester, Lars Krarup (V), kan de næste fire år også kalde sig medlem af formandskabet i Kommunernes Landsforening.

Det går kun én vej for Herning-borgmester Lars Krarup, og det er fremad. De sidste fire år har Krarup som medlem af KLs 17 mand store bestyrelse siddet i socialudvalget. Men efter dagens Kommunal-politiske topmøde i Aalborg står det klart, at Lars Krarup gør et stort spring op af rangstien i KL-systemet.

Lars Krarup blev i dag ikke bare genvalgt til bestyrelsen for KL, han blev også valgt som den ene af fem personer i formandskabet, hvor Venstre har to pladser.

Formandsskabet vil de næste fire år blive ledt af Horsens-borgmester Jan Trøjborg (S). Den tidligere formand, Erik Fabrin (V), får den ene af de to venstre-pladser i formandsskabet og bliver desuden næstformand.

Men Lars Krarup fik altså den anden af de to venstre-pladser og indtager dermed den ene af de resterende tre pladser i KLs formandsskab. En stor tillidserklæring til den succesrige borgmester.

- Jeg er naturligvis utrolig glad og stolt. Det betyder selvfølgelig en del mere arbejde, men samtidig kommer jeg tættere på de højaktuelle emner, og så vil jeg naturligvis i endnu højere grad kunne påvirke de sager, der vedrører den midt- og vestjyske landsdel, siger Lars Krarup til TV/MIDT-VEST.

Særligt glæder Lars Krarup sig til at være med til det arbejde, der følger, efter regeringen har afsat en milliard til det trængte danske landbrug.