Kontanthjælpsmodtagere er forvirrede over ny regel

Der hersker stor forvirring om den nye 225 timers regel, der rammer adskillige kontanthjælpsmodtagere om lidt over tre måneder. Det skriver Avisen.dk.

Der hersker stor forvirring om den nye 225 timers regel, der rammer adskillige kontanthjælpsmodtagere om lidt over tre måneder og kan koste de berørte op til 14.500 kroner om måneden.Det skriver Avisen.dk.

Carina Leuenhagen Jensen administrerer Facebookgruppen 'Gensidig forsøgelsespligt - Nej tak', der har over 13.000 medlemmer - flere af dem er på kontanthjælp.

Hun er selv førtidspensionist, men rådgiver andre i at forstå lovgivningen og hjælper som bisidder. Hendes mailboks er i øjeblikket fyldt med spørgsmål om 225 timers reglen fra kontanthjælpsmodtagere.

- De fatter ikke en hat af det. De forstår ikke reglerne eller konsekvenserne. Mange mister over 1.000 kroner om måneden i et år, oveni de penge de mister på kontanthjælpsloftet. Det er rigtig mange penge for dem, siger Carina Leuenhagen Jensen til Avisen.dk.

 

I sidste uge måtte beskæftigelsesminister Jørn Nergaard Larsen udsende en pressemeddelelse om, at der var ’en række fejl’ om kravet om 225 timers arbejde i de varslingsbreve, der var sendt ud til 33.000 kontanthjælpsmodtagere.

Ulf Harbo er byrådsmedlem for Enhedslisten i Norddjurs og fungerer som bisidder for mange udsatte i socialsager. Også han oplever forvirring blandt kontanthjælpsmodtagere.

- Ingen forstår reglerne om de 225 timers arbejde, der måske er 113 timer. Det er et kæmpe kaos, og det bliver kun værre, siger han til Avisen.dk.

 

Ulf Harbo har selv forsøgt sig med at læse varslingsbrevet på vegne af en af de syge borgere, han er partsrepræsentant for.

- De varslingsbreve, de har fået om reglerne, er meget svære at forstå og meget ukonkrete. Der er frister, der kan rykkes, og forskellige timetal, men intet konkret om, hvad den enkelte skal gøre, siger Ulf Harbo.

 

Varslingsbrevene er sendt ud af KMD, der beklager fejlen, på vegne af kommunerne.

KL oplyser, at der ikke er specifikke krav til, at kontanthjælpsmodtagerne skal oplyses udover varslingsbrevet, og at det er op til den enkelte kommune, hvordan man vil løse opgaven. Derudover ønsker KL ikke at kommentere kritikken.

 


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Samfund.