Konservative vil have flere hjertestartere

- De redder jo liv, så hvorfor ikke sætte nogen flere op? Lyder det fra den konservative partileder Søren Pape Poulsen.

quoteDe skal være døgntilgængelige. Det nytter ikke noget, at der er en, der har brug for en hjertestarter, og så er den låst inde.

Søren Pape Poulsen, formand, Det Konservative Folkeparti

Der skal være kortere mellem hjertestarterne. Sådan lyder et nyt politisk udspil fra Det Konservative Folkeparti.

- Vi foreslår, at der kommer langt flere døgntilgængelige hjertestartere. Det er sådan, at man har 50 til 70 procent større chance for at overleve, hvis der bliver brugt en hjertestarter ude i det offentlige rum, siger Søren Pape Poulsen.

Partiet vil afsætte 80 millioner kr. i 2019 til flere døgntilgængelige hjertestartere og herefter 30 millioner kr. årligt til at vedligeholde dem.

- Vi kan se på de hjertestartere, der er kommet, at det hæver procenterne for, hvor mange liv der reddes. Så hvorfor ikke sætte nogen flere op?

Stor indsats i Midtjylland

Det betyder, at der kommer markant flere hjertestartere i hver af landets regioner – men en af de største indsatser sker i Region Midtjylland.

- Her i Midtjylland er det cirka 1.250 flere vi skal have, og det betyder jo noget, at du hurtigt kan få fat i en hjertestarter, hvis der sker noget. Det redder jo liv, og det er det, vi for alvor skal investere i, siger partiformanden.

Se nedenstående, hvor mange flere hjertestartere der vil komme i hver af landets regioner som følge af K's forslag:

Forskel på antal hjertestartere nu og efter forslaget
Forskel på antal hjertestartere nu og efter forslaget
Foto: konservative.dk

Med det nye konservative forslag vil der fremover være flere døgntilgængelige hjertestartere i alle landets fem regioner. Region Midtjylland vil få cirka 1.250 ekstra i forhold til det antal, der er i dag.

- De skal være døgntilgængelige. Det nytter ikke noget, at der er en, der har brug for en hjertestarter, og så er den låst inde. Derfor skal de være døgntilgængelige, siger Søren Pape Poulsen.

Læs mere om, hvad forslaget betyder for antallet af hjertestartere i hver region her.

Hør Søren Pape Poulsen fortælle om det nye forslag

Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Politik.