Kommuner bør stå sammen om statslige arbejdspladser

Midt- og vestjyske borgmestre råber op. De vil have statslige arbejdspladser til deres respektive kommuner. Men de bør stå sammen og tale med samlet stemme, mener Morsøs borgmester.

Statslige arbejdspladser er til debat. Både på Christiansborg og ikke mindst i flere kommuner i udkantsdanmark.

Og nu melder også Morsøs borgmester, Hans Ejner Bertelsen sig i koret af borgmestre, der vil arbejde for at få flyttet statslige arbejdspladser til kommunen.

Men i stedet for at modarbejde hinanden, så opfordrer Morsøs borgmester til samarbejde på tværs af kommunerne.

Bør står sammen

Til Morsø Folkeblad siger Hans Ejner Bertelsen derfor, at han gerne ser et tværkommunalt samarbejde med eksempelvis Thisted, Skive og måske Struer og Lemvig Kommune i arbejdet med at få tiltrukket de statslige arbejdspladser til netop denne del af landet.

- Vi har en gensidig interesse i at tiltrække statslige arbejdspladser, og sammen vil vi tale med en stærkere stemme. Samtidig er det også vigtigt at sikre de arbejdspladser, der allerede er her - her tænker jeg for eksempel på beredskabet i Thisted, som også har betydning for os, siger Hans Ejner Bertelsen (V) til Morsø Folkeblad.

Struer Kommunes borgmester, Mads Jakobsen (V), er klar til at sætte navne på netop de statslige arbejdspladser, regeringen med fordel kunne flytte til Struer Kommune.  

Først og fremmest håber han, at beslutningen om at lukke SKATs afdeling i Struer bliver ændret, så kommunen kan beholde de ca. 100 arbejdspladser inden for kommunegrænsen. Mads Jakobsen påpeger, at der i de eksisterende lokaler uden videre er plads til op mod 200 medarbejdere, og at Staten har en lejeaftale, der løber frem til 2029.

- Derudover vil Fødevarestyrelsen være en de helt oplagte styrelser at flytte hertil. Vi står for en stor del af produktionen af danske fødevarer her i området, og Herregården Ausumgaard er i fuld gang med at opbygge et af landets førende videncentre for udvikling af danske kvalitetsfødevarer. Derfor vil det give en fantastisk god synergieffekt, hvis Fødevarestyrelsen rykker hertil, siger Mads Jakobsen. 

Han ser også gerne, at Naturstyrelsen udvider med statslige arbejdspladser i det Nordvestjyske. Det kan blandt andet ske med udgangspunkt i Klosterheden Statsskovdistrikt ved Lemvig.

Kamp om Naturstyrelsen

Og netop Naturstyrelsen kan der blive rift om. Viborgs borgmester, Torsten Nielsen (C), mener nemlig, at netop denne styrelse bør ligge i Viborg Kommune.

- Viborg er arealmæssigt en af landets største kommuner, og vi byder på natur af alle typer. Desuden grænser mange af skovdistrikterne op til Viborg, som derfor ligger i centrum i forhold til dem, siger Torsten Nielsen til Viborg Stifts Folkeblad lørdag.  

Se mere om sagen i vores 19.30-udsendelse:

Morsøs borgmester mener de midt- og vestjyske kommuner skal stå sammen for at få statslige arbejdspladser til landsdelen

Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Politik.