Kommentator: Pape på farlig grund

Søren Pape og De Konservatives ultimative krav til et regeringssamarbejde er en farlig politisk vej at gå. Det mener en politisk kommentator.

Søren Pape Poulsen har i en kronik i dag fremsat klokkeklare krav for et fremtidigt regeringssamarbejde.

Skal De Konservative bakke op om en borgerlig regering, så er det altafgørende, at regeringen ikke har til mål at gøre den offentlige sektor større.

- Det vil vi ikke lægge navn til. Danmark har brug for en langt stærkere privat sektor, der kan give os råd til det velfærdssamfund, vi alle ønsker, skriver den konservative formand i sin kronik.

Opgør med meningsløse love, skatter og afgifter

Derudover vil De Konservative have et opgør med det, de kalder for systemdanmark. Der skal sættes en stopper for meningsløse love og regler, ligesom der skal gøres op med evigt stigende skatter og afgifter.

Men at stille krav er ikke nødvendigvis et klogt træk. Det siger Ole Dall, der er chefredaktør på Skive Folkeblad og politisk kommentator.

- Jeg mener, det er udtryk for, at de konservative reelt er pressede i den nuværende politiske situation, fordi ultimative krav er man i al almindelighed meget forsigtige med at komme med. Det kan jo blive straffet af vælgerne senere, så det er udtryk for, at det er en måde at komme på banen på politisk.

Men hvis han er presset, hvorfor stiller han dem så overhovedet?

- Det er fordi, de giver trods alt opmærksomhed om de mærkesager, man har, at man går ud og siger, at det er helt afgørende og dermed ultimativt, at man får opfyldt de her krav, hvis man skal med i en regering.

Farlig vej at betræde

Ole Dall mener, at Søren Pape og De Konservative er på farlig grund, når de kommer med så konkrete udmeldinger, som dem Søren Pape i dag har fremsat på vegne af partiet.

- Det giver noget ekstra opmærksomhed, men det er altså en politisk farlig vej at betræde, for vælgerne vil jo kunne huske, at "I sagde jo sådan og sådan", så hvis han så ender med at gå i regering alligevel, så har vi igen en løftebruds-diskussion, siger Chefredaktør på Skive Folkeblad og politisk kommentator, Ole Dall i dag til TV MIDTVEST.

Konservative stiller nu tre ufravigelige krav, som de vil have gennemført, hvis de skal indgå i en regering

 


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Politik.