Kollerup mister ansvar for landdistrikterne

Mette Frederiksen rykker rundt i opstilling på Christiansborg, og fremadrettet bliver det boligminister Kaare Dybvad Bek, der har ansvaret for landdistrikterne.

Simon Kollerup har haft rigeligt at se til det sidste stykke tid, men i fremtiden skal han ikke længere tænke på landdistrikterne.

I hvert fald er det ikke længere ham, der står med ansvaret, som i stedet tilfalder Kaare Dybvad Bek, der udover posten som boligminister, nu også skal være indenrigsminister i det helt nye Indenrigs- og Boligministerium.

På Twitter gør Simon Kollerup status.

Kollerup lykønsker Dybvad Bek

Det har i dag ikke været muligt at få en kommentar fra Simon Kollerup, men tilbage i oktober 2020 sagde han følgende om landdistrikterne:

- Alle ved jo også godt, at problemer med lånevilkår og centralisering i vores samfund har været så stærk og langvarig en kraft, at man er nødt til at læne sig hårdt ind i det politisk og have modet og ambitionen til at gøre noget ved det. Og det kræver energi. Der kan coronaen godt komme på tværs, men hvis man er dedikeret til, at det skal lykkes, så tror jeg også på det. Det er i hvert fald min ambition.

Han nævnte svære lånevilkår i yderområderne som et vigtigt tema i det kommende folketingsår. Og pegede derudover også på nærhospitaler, udflytning af uddannelser, klima og iværksætteri.

Men selvom han dengang gav udtryk for, at han var klar til at tage fat, så er der ikke noget, der tyder på, at han er bitter over dagens ændring.

- Stort tillykke til Kaare Dybvad! Kaare er en stærk og kyndig stemme for #dkprovins og et Danmark i bedre balance.

Sådan skriver Erhvervsministeren blandt andet i et opslag på Twitter.

Kaare Dybvad ser frem til sit nye ansvar

Til Ritzau fortæller bolig- og indenrigsministeren følgende om sin nye jobbeskrivelse på borgen, og resten af landet.

- Der er mange udfordringer i relation til at skabe et sammenhængende Danmark, men mulighederne er heldigvis endnu flere.

- Det er en vigtig dagsorden at sikre balance mellem land og by, og jeg ser frem til de nye og spændende opgaver, der følger med, siger Kaare Dybvad Bek.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Politik.