Kollerup: Hellere udvikling, end nedrivning

Socialdemokraternes kommunalordfører Simon Kollerup er uenig med de borgmestre fra Danmarks yderområder, som i Jyllands-Posten søndag efterlyser endnu flere penge til nedrivning af ejendomme.

I en pressemeddelese gør socialdemokraternes Simon Kollerup sig uenig med de borgmestre, der i dagens udgave af Jyllands-Posten efterlyser flere penge til nedrivning.

- Jeg så hellere, at borgmestrene fokus var på udvikling, fremfor nedrivning, skriver han blandt andet.

Selv hvis regeringen kunne finde milliarderne til at rive alle nedrivningsværdige huse ned i yderområderne, så vil Simon Kollerup ikke bruge så mange penge på det.

- Vi skal da hellere efterspørge penge på udvikling i yderområderne og ikke altid nedrivning, nedrivning, nedrivning. Jeg synes desværre tit, at det er nedrivning vi hører om, beklager han.

På linje med Morsøs borgmester

Simon Kollerup er dermed på linje med Morsøs borgmester, Hans Ejner Bertelsen (V), som også understreger behovet for penge til udvikling, for eksempel af infrastrukturen i yderområderne.

- Jeg ser gerne, at vi fortsat kan rive de værste boliger ned, men kan der frigives flere penge end det, så må udvikling, stærkere velfærd og nye arbejdspladser stå øverst på vores ønskeliste, derfor er jeg ikke helt enig i borgmestrenes lidt ensidige fokus på nedrivning.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Politik.