Kold sommer tager livet af bierne

Det er blevet populært at være biavler, men den kolde sommer giver udfordringer for de mange nye opdrættere. Det skriver Viborg Folkeblad.

Det er ikke kun os mennesker, som savner en god omgang sol og sommer. Det samme gør landsdelens bier. Blæsten har fået temperaturerne til at føles ekstra kolde denne sommer, og det er et problem, når bierne kun våger sig ud ved mindst ni grader. Det skriver Viborg Folkeblad.

quoteDet er dyreplageri, at de dør af sult.

Vagn A. Thorsen, biavler

Derfor har de kuldskære bier holdt sig inden døre, og det kan være livsfarligt for dem. For kommer de ikke ud af bistaderne lever de blot af den honning de tidligere har produceret, og når den slipper op, begynder de langsomt at sulte. Det har biavler og inspektør Vagn A. Thorsen fra Sdr. Rind måttet sande. Han har selv måttet yde akut førstehjælp til bierne i to af sine bistader og været ude at hjælpe andre.

-Jeg har været ude ved flere af vores nyopstartede biavlere, som har været bekymrede for deres bier. Dem har jeg rådgivet til øjeblikkeligt at begynde at fodre bierne, så de ikke dør af sult. Normalt fodrer man jo ikke bierne i flyveperioden, men det er dyreplageri, at de dør af sult, siger Vagn A. Thorsen til Viborg Folkeblad.

Selv har han opgivet sommerhonningen og forventer at producere 15-20 kilo honning mindre i år. I stedet fokuserer Vagn A. Thorsen nu på, at så mange bier som muligt overlever, så de kan producere honning til næste år.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Natur.