Kø-kaos efter Statsministerens pressemøde: 100 mennesker står i kø i Netto

Hamstringen er i fuld gang. På et pressemøde opfordrede statsministeren til, at man handler ind som man plejer, men ikke alle lytter.

Hvis ellers borgerne handler, som de plejer og ikke øger deres indkøb helt ekstraordinært, er der varer nok. Det understreger en række butikskæder i en pressemeddelelse. 

Billedet viser imidlertidig, at der flere steder ved aftenåbne supermarkeder allerede er lange køer for at få lov til at købe ind onsdag aften - blandt andet i Netto i Ikast.

- Når kollektivet er presset, så rykker man sammen i bussen og klarer det. Men der er da corona-panik. Folk gider jo ikke at tørre røv i ingenting. Jeg tror bare, at folk tænker på deres børn og familie, siger Maria Haugaard Christiansen, der er lærer i Ikast.

Statsminister Mette Frederiksen (S) manede til ro og fastslog, at der ikke var grund til at begynde at hamstre. Til trods for det udspiller der sig voldsomme scener ved Netto og Aldi i Ikast.

- Jeg kan være bekymret for, at danskerne begynder at hamstre. Vi har set det i andre situationer, som har været mindre voldsomme, end det vi ser nu. Vi har ikke viden om, at vi skulle stå i en krise og ikke kan få fødevarer, siger statsministeren.

Ved Bilka i Herning var der kø helt ud på gaden.
Ved Bilka i Herning var der kø helt ud på gaden.
Foto: Jesper Thomsen

Mange i kø

Bilka i Herning oplever også et unaturligt stort antal handlende. Her til aften er der kø helt ud på gaden.

- Der er ingen grund til at hamstre. Men jeg har allerede her til aften hørt de første eksempler derpå. Jeg opfordrer til, at man bliver i de almindelige indkøbsvaner. Der er ingen grund til at hamstre derude nu, sagde Mette Frederiksen.

Pressemeddelelsen fra ejerne bag blandt andet Netto, Fakta, Superbrugsen og Rema 1000 blev udsendt onsdag klokken 12.30. Den kom altså før myndighedernes seneste tiltag for at mindske spredningen af coronavirus.